Direkt zum Hauptbereich

Tüm Zamanların En İyi 5 Filmi


Tüm Zamanların En İyi 5 Filmi


Fragmanı izlesek de, konusunu okusak da iyi film seçmek her zaman mümkün olmuyor. İşte bu yüzden en iyi filmler listesi var. IMDb’nin oluşturduğu tüm zamanların en iyi filmleri listesinden en iyi 5 filmi sizler için derledik. Artık birer klasik sayılan bu filmleri izlemediyseniz mutlaka izlemenizi öneriyoruz.



1-Esaretin Bedeli (1994) - IMDb 9,2

Başrolünde Tim Robbins’in yer aldığı Esaretin Bedeli filmi kült fimler arasındadır. Filmde genç ve başarılı bir bankacı olan Andy Dufresne, karısını ve onun sevgilisini öldürmek suçundan ömür boyu hapse mahkum edilir. Burada başta Red olmak üzere yeni arkadaşlar edinir. Film ana hatlarıyla Andy ve Red isimli iki mahkumun parmaklıklar ardında kurdukları dünyanın hikayesini anlatıyor. 




2-Kara Şövalye (2008) - IMDb 9,0

Efsanevi Batman serisinin Kara Şövalye filminde Batman suça karşı savaşını daha da ileriye götürüyor. Batman, şehir sokaklarını sarmış olan suç örgütlerinin yarattıkları ile mücadele etmektedir. Kendilerini Gotham şehri sakinlerini daha önce de dehşete boğmuş olan suç dehasının yarattığı karmaşanın ortasında bulurlar.




3-Schindler'in Listesi (1993) - IMDb 8,9

Dünya savaşı sırasında Nazi Almanyasında bir girişimci olan Oskar Schindler askeriye için malzeme üretmektedir. Sermayeyi ve iş gücününün hepsini Yahudiler üzerinden sağlamaktadır. Zaman geçtikçe Yahudilerin yaşadığı zulmü görür ve onlara yardım etmek için bir liste oluşturur.




4-Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003) - IMDb 8,9

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü, Tek Yüzük'ün yok edilmesi için verilen mücadeleyi konu ediyor. Orta Dünya’nın kaderi bu filmde belli olmak üzeredir. Ancak kimi zaman Tek Yüzük'ü sahiplenmek taşıyanına daha cazip gelebilir.




5-Ucuz Roman (1994) - IMDb 8,9



Ucuz Roman'da Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirine aşık bir çift soyguncudur. Öte yandan diğer iki karakter olan Vincent Vega ve Jules tam bir gangsterdir. Kaderleri bu birbirinden farklı kişilikleri bir araya getirir. Film vizyona girdiği yıl tam 7 dalda Oscar adayı olmuştur.

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

Dünyanın İlk Katlanabilir Bilgisayarı!

Lenovo'nun Orlando'da gerçekleşen  etkinliğin de Lenovo'dan beklenen hareket sonun da geldi. Samsung ve Huawei'nin katlanabilir telefonu yapmasından ötürü gözler katlanabilir bilgisayara çevrildi . Yapılan etkinlikte sürprizler üst üste geldi .  Dünyanın İlk Katlanabilir Diz üstü bilgisayarı duyuruldu.   LENOVO KATLANABİLİR DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYARI ÖZELLİKLERİ  Yeni çıkan katlanabilir bilgisayar Lenovo X1 ailesine dahil olacak . Katlanabilir diz üstü bilgisayar katlandiğin da çok az bir yer kaplıyor  . Yeni çıkan diz üstü bilgisayar ağırlığı 900 gram . Daha henüz prototip aşamasında olan ürün hakkında pek fazla bir bilgi yok 2020 yılında çıkacağı  tahminler arasında  Lenovo Katlanabilir bilgisayar Windows İşletim Sistemi ile gelecek. Etkinlikte AMD ile yakınlaşmasindan da bahseden Lenovo  , katılabilir bilgisayar için de inteli kullanacaktır.  Katılabilir  telefonlarda oluşan teknik  sorunlara da çözüm üreten Lenovo bu cihaz  da ekran için LG

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Aşk Romanı

En İyi Aşk Romanları hangileri  ? Hangi Aşk Romanıni Okumalıyım? En Çok Okunan Aşk Romanları?  En çok satılan aşk romanları? Gibi sorularınız varsa  ve en iyi aşk romanı önerileri arıyorsanız doğru adrestesiniz . Sizlere gelmiş geçmiş en iyi 10 aşk romanını  aşağıda listelendim . MASUMİYET  MÜZESİ  - ORHAN PAMUK  Bu kitabı okuduğunuz zaman  uzun  süre  etkisinden çıkmayacağınız Mükemmel Bir Aşk romanı BÖĞÜRTLEN  KIŞI  -  SARAH JİO Yazarın en çok satan kitaplarından biri   Böğürtlen  Kışıdir . Düzgün ve etkileyici dili ile anlatan yazar romanın başından sonuna kadar heyecan yaratan bir  aşk romandır.   AYNI YILDIZIN ALTINDA  - JOHN GREEN  Hem çok duygulanacaginiz hem de çok ağlayacağiniz bir kitap . Romanda 2 gencin bir hastalığın pençesinde  yaşadığı bir aşk hikayesidir . AŞK VE GURUR  -  JANE AUSTEN En eski ve en çok okunan romanlar arasında . Çok uzun  yıllar önce basılan Aşk ve gurur  hiç kimsenin görmediği farklı bir aşk h

En İyi Bloglar - 30+ En İyi Blog Siteleri - En Ünlü Bloggerlar

Herkesin belli takip ettiği bloggerlar vardır. Geçtiğimiz günlerde bir takipçimizin 'en iyi blog siteleri ' nelerdir ? Diye bir soru sordu . Ben de bundan yola çıkarak en ünlü bloggerlar   hangileri ? ' en popüler blog siteleri' nelerdir  gibi sorularınıza cevap vermek için bu yazıyı hazırladım 😄. Umarım beğenirsiniz Ben dahil bir çok blog yazarı uzman oldukları alanlar da açtıkları bloglar'da düzenli olarak içerik üretiyor .İşte şuan bulunduğunuz blokta onlardan biri . WPMAVİ.COM Blog nasıl açılır,  Google seo  ,WordPress gibi alanlarda yazdığı içeriklerle ben dahil bir çok kişiye rehber olmuştur.  Ben bu blogu ilk kurduğumda karşıma çıkan  WPMAVİ.COM  blog nasıl açılır yazısına hayran kalmıştım. Ve hergün WPMAVİ.COM ziyaret ederim . Hiç bir kar gütmeden özenle hazırladığı yazılarını blog sitesinde yayına sokan Burak beye minnetlerimi ve şükranlarını sunarım. Sizinde mutlaka bakmanız gereken bir blog sitesi.  Ben bu site sayesinde bazı makalerim'd